GREG FELDEN – MADE OF STRINGS

De Amerikaanse singer-songwriter Greg Felden werd geboren in Eugene, Oregon en heeft nu zijn thuisbasis in Los Angeles, Californië. Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar country, folk en Americana en dat is dan ook wat hij heeft gebracht op zijn debuutalbum “Made Of Strings”. Het is niet zo dat je dergelijke liedjes nog nooit gehoord hebt, maar toch heeft Greg Felden in de tien zelfgecomponeerde songs iets persoonlijks en unieks in deze nummers weten te brengen.

Hij beschikt dan ook over een zeer typisch stemgeluid waarmee hij de luisteraars meeneemt naar de Californische stranden waar de gedempte vrolijkheid van zijn liedjes over het witte zand stroomt. Dat begint op deze plaat al meteen met de uptempo gebrachte openingstrack en eerste single “Every Time” (zie video) en ook het erg mooi georkestreerde “When The Change Comes” zal u bij een eerste luisterbeurt al kunnen bekoren.

In de melancholische folksong ”Man Like Me” vertelt Greg Felden in regelrechte James Taylor-stijl over een pril beginnend liefdesverhaal van een eenzame man die hemzelf moet voorstellen. Iets gelijkaardigs krijgen we in de song “Bad Guy”. Hoe sterk hij vocaal uit de hoek kan komen horen we daarna in de romantische ballad “Take You Back Home”. Het door toetsenist Jerry Borger bespeelde Hammond B3-orgel zorgt voor een opvallende instrumentale inleiding bij het nummer “Tell Me What’s Broken”.

De albumtiteltrack “Made Of Strings” gaat over de vele ups-and-downs die elke mens in zijn leven te verwerken krijgt, maar is tegelijkertijd hoopgevend omdat er altijd wel een oplossing voor elk probleem gevonden kan worden. Rest ons nog om uw aandacht te vestigen op de naar ons gevoelen twee beste liedjes op dit uitstekende debuutalbum van Greg Felden. Dat zijn het muzikaal knap in elkaar gestoken liedje “Better This Way” met een heerlijk instrumentaal gitaarintermezzo en de slotsong “Grace” waarin het vertelde verhaal over nostalgische herinneringen aan vervlogen tijden mikt op de emoties van de luisteraar.

Nogal relevant voor de evaluatie van dit album is het feit dat deze plaat werd opgedragen aan Samantha Morris, de vriendin van Greg Felden die tijdens de opname een ongelijke strijd uitvocht tegen kanker. Ze overleed nauwelijks een paar dagen nadat de plaatopname was afgelopen. “Made Of Strings” is een knap debuut van een veelbelovend nieuw talent waar we in de volgende jaren ongetwijfeld nog veel meer gaan horen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: New Neighborhood

video